Нери Терзиева  ни напусна точно преди година. Близки, колеги и

...
Нери Терзиева  ни напусна точно преди година. Близки, колеги и
Коментари Харесай

Една година без Нери Терзиева: Учредиха награда в нейна памет

Нери Терзиева  ни напусна тъкмо преди година. Близки, сътрудници и другари на именитата журналистка разискаха актуалните провокации пред телевизионната публицистика, само че и си припомниха екранния жанр и харизмата на основателката на " Ефир 2 ". А в нейна памет Асоциацията на европейските публицисти основава премия за телевизионна публицистика " Идеята Нери ".

Нери Терзиева - легендата, която остави трайна диря в българската публицистика и даде нов смисъл на специалността.

" Нери Терзиева направи по този начин, че вложи големия си гений в младите - в това да им покаже пътя и в това да употребява своето лично време, сила и гений, с цел да помогне на тях и най-сетне Нери Терзиева правеше това по-най-добрият метод и с положително ", сподели Бойко Василев, водещ на " Панорама ".

И до момента в който показваше по какъв начин би трябвало да се случва същинската публицистика, мощното рамо до нея постоянно е бил брачният партньор ѝ.

" Тя работеше с положително, с положителни думи, поощряваше всеки, който заслужава, без да ѝ е работа, и тези неща създаваха легендата в действителност ", сподели Евгений Тодоров.

Изложбата " С Нери през годините ", с която беше почетена паметта ѝ, ни връща обратно във времето и ни демонстрира емблематични моменти от нейния професионален и витален път.

" Нери заслужаваше и заслужава сходни образни документи да останат в историята, минимум на българската публицистика ", разяснява Георги Папакочев, куратор на изложбата " С Нери през годините ", предава Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР